ПТГ Сандански
Професионална техническа гимназия
Основно меню

  И тази година Професионална техническа гимназия се включи в Световната седмица на предприемачеството.

Учениците от 8 Б, 9 Б, 11 Б и 12 А клас взеха участие в иновационен лагер под наслов "Доза радост в системата на образованието"

Световната седмица на предприемачеството чества своята тринадесета годишнина, а Джуниър Ачийвмънт България е неин домакин от самото начало. От старта си през 2008 г. инициативата е достигнала и е помогнала на близо 50 милиона души да развият своя потенциал и да възродят предприемаческата екосистема в своята страна. Кампанията се е развила през годините от инициатива, която вдъхновява младите хора, до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.

В България през 2020 г. инициативни учители от 30 населени места осигуриха възможност на над 1900 ученици от всички етапи на училищното образование да се докоснат до идеите за инициативност и предприемачески дух. По този начин всеки един от тях стана съмишленик на Джуниър Ачийвмънт България, чиято мисия вече 24 години е да спомага изграждането на предприемчивите личности, които градят бъдещето.

В световен мащаб над 180 държави и близо 30 милиона души участваха в Световната седмица на предприемачеството през 2020 г.

https://www.facebook.com/tsvetelina.mitreva/videos/299008872092403