ПТГ Сандански
Професионална техническа гимназия
Основно меню

Седмица на четенето - от 03.04 до 07.04.2023г.

В периода от 03.04 до 07.04.2023г. се проведе „Седмицата на четенето“. Идеята на тази седмица е не само да бъде празник на всички писатели, автори на книги и четящи хора, но също така и да се популяризира четенето, книгоиздаването и авторското право.

Изключително важно е да стимулираме децата си да четат и да насърчаваме любовта им към книгите, защото те помагат на детското развитие и формиране на личността. Това е причината ученици и учители от Професионална техническа гимназия да се включат в отбелязването на Седмицата на четенето с различни инициативи.

 

На 04.04.2023г. – „Дигитална книга - бъди в крак с времето".

Пред ученици от VII. A и VII. Б клас в IV ОУ "Св .Св. Козма и Дамян" гр. Сандански бе представена дигитална трансформация на историческа книга и нейната астрономическа насоченост от Лиза Зикатанова, ученичката от X. Б клас, която вдъхнови по-малките деца, като отвори прозорец към едно интересно онлайн четиво.

На 05.04.2023г. - "Подари книга, вдъхнови читател".

Пред сградата на  училището нашите гимназисти раздаваха на преминаващите хора книги на известни автори и цитати към тях. Всички бяха много въодушевени и щастливи, защото книгата вдъхва надежда!

На 06.04.2023г. – ,,Деца четат на деца"

Ученици от X. Б клас Лиза Зикатанова и Здравка Цапаркова и от XII. Б клас Кирил Христов посетиха учениците от VII. Б клас в 4 ОУ,, Св.Св. Козма и Дамян". Те прочетоха на английски език произведения, задаваха загадки за празничните символи, свързани с идващия празник Великден и припомниха на по-малките, че четенето на книги е важно, за да успеят във всичките им начинания. Учениците от завършиха срещата, като подариха книгорзаделители на седмокласниците и им пожелаха весели празници!