ПТГ Сандански
Професионална техническа гимназия
Основно меню

На 23 март 2024 г. в град Перник се проведе националният кръг  на състезанието „Най-добър млад заварчик“, организиран от Министерство на образованието и науката съвместно с Българския съюз по заваряване. В него участие взеха най-добре изявилите се ученици от проведените  училищни  кръгове. На националното ниво участваха представители на професионалните гимназии от градовете Казанлък, Сандански, Златица, Горна Оряховица, Лом, Ямбол, Белослав, Кнежа, Самоков и Перник.

Целта на конкурса е участниците да демонстрират в реална работна среда своите придобити умения и знания в областта на заваряването и заваръчните технологии.

Във втори – национален кръг нашите ученици Лиза Зикатанова от 11. а клас и Йордан Боздански от 10. б клас, специалност „ Машини и системи с ЦПУ“ , се състезаваха по метод на заваряване - ръчно електродъгово заваряване РЕДЗ – процес 111. Те успяха да се преборят с конкуренцията и се класираха съответно на четвърто място - Лиза Зикатанова и второ място - Йордан Боздански.

Ръководството на Професионална техническа гимназия - Сандански поздравява учениците и техния ръководител г-н Христо Гутев за добрите успехи и популяризирането на гимназията.