ПТГ Сандански
Професионална техническа гимназия
Основно меню

Днес, 19.01.2022 год., в двора на Професионална техническа гимназия се проведе обучение и евакуация по пожарна безопасност и защита на населението съвместно с учениците от IV ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“. Събитието започна като се включи противопожарната аларма и непрекъснато биене на метален звънец, докато учениците са в час. Цялото училище се евакуира и всички напуснаха сградата като използваха най-близкия изход. /Това се нарича фалшива тревога/. Напускането на училищната сграда стана бързо, без паника и блъскане. Всички тези правила учениците учат в час на класа и в инструктажите и при това обучение ги прилагат на практика.
В двора на училището имаше специализирана кола на районната служба по пожарна безопасност и защита на населението - гр. Сандански.
Огнеборците от пожарната служба демонстрираха бързото разгъване на пожарникарските маркучи. Тези демонстрации впечатлиха учениците.
След това практическо обучение всички си пожелахме да не допускаме да възникне пожар, а за това е необходимо да спазваме правилата за пожарна безопасност.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+5
 
 
Преглед на анализите
3,2 хил. достигане на публикацията
 
 
Вие, Юлия Кръстева, Tsvetelina Kamburova и 37 други
 
 
4 споделяния
 
Харесване
 
 
 
Коментар
 
 
Споделяне
 

0 коментара

 
 
 
 
 
 
 
 
Администратор
Експерт в група
+2
 
 17 януари в